Snel zoeken

soort vakantie:

land of werelddeel:

individueel of groep:

ACTIEVE VAKANTIES IN SCHOTLAND

Schotland is een land met een zeer gevarieerd landschap en nog ongerepte natuur. Bergen, meren, rivieren, bossen en een prachtige kustlijn zijn kenmerkend voor dit veelzijdige land. Actieve vakantiegangers kunnen dan ook hun hart ophalen in Schotland met de vele sportactiviteiten zoals mountainbiken, wandelen en wildwatervaren.

Maar ook trektochten met paarden is steeds populairder onder toeristen in Schotland. De vele ruiterpaden, zandstranden en met heide begroeide bosgrond maakt het land een waar paradijs voor paardrijders. Het is mogelijk een eigen paard mee te nemen maar eentje lenen kan ook bij de vele paardrijcentra. Te paard door Schotland biedt de gelegenheid gebieden te bezoeken die men anders misschien niet zou zien. Naar ervarenheid is er voor iedere ruiter wel een geschikt pad, van rijpaden binnen de stadsgrenzen tot ruige, landelijke paden.

Tijdens de zomermaanden vinden er bijzondere festivals plaats in Schotland, genaamd 'Return to the Ridings'. Bij deze festivals worden de paardrijtochten langs de grens herdacht die al eeuwenlang plaatsvinden. In 11 verschillende steden in de provincie 'Scottish Border' wordt gebruik gemaakt van paarden voor de traditionele tochten.

De echte avonturier die wel van een sportieve uitdaging houdt is in Schotland dus op de juiste plek!