Snel zoeken

soort vakantie:

land of werelddeel:

individueel of groep:

EEN ACTIEVE VAKANTIE IN FRANKRIJK

Voor een vakantie vol sport en activiteit is er geen ander land beter geschikt dan Frankrijk. Van skiŽn in de Alpen, de PyreneeŽn of de Vogezen en kanoŽn in de Dordogne tot zeilen op de Middellandse Zee en wandelen door prachtige lavendel- en zonnebloemvelden. De ochtend begint met vers stokbrood en dag wordt afgesloten met de lekkerste wijnen. Frankrijk heeft voor de actieveling onuitputtelijk veel mogelijkheden.

Wandelen tot je erbij neervalt
De Franse Auvergne in het midden van het land leent zich uitstekend voor een wandelvakantie. Zie deze websites met wandelvakanties en fietsvakanties in de Auvergne: Wandeltrektocht Frankrijk en Fietstrektocht Frankrijk. Deze streek ligt op het vulkanische Centraal Massief en kent een bijna buitenaards lavalandschap. Je kunt hier werkelijk de mooiste wandelingen maken in alle moeilijkheidscategorieŽn.

Een voorbeeld van een enerverende wandeling is de tocht naar de top van de Puy de DŰme, ťťn van de jongste van de ruim 80 vulkanen van het Centraal Massief. Je hoeft niet bang te zijn voor een uitbarsting, want de laatste keer dat het hier spookte zal rond 4040 voor Christus zijn geweest. De Puy de DŰme is 1.464 meter hoog en de wandeling naar het hoogste punt van de vulkaan maak je langs een kronkelend pad. Deze route is pittig, maar zeker de moeite waard. Zo zijn er honderden, misschien wel duizenden, prachtige wandelingen te maken door heel Frankrijk. Denk maar eens aan de lavendelvelden van de Provence of de prachtige groene heuvels in de Champagnestreek. Klinkt wandelen in Frankrijk of een andere actieve vakantie in dit land je als muziek in de oren? Boek nu je vakantie in Frankrijk.

Plezier op het water
Frankrijk heeft een kustlijn van in het totaal 6.200 kilometer lang en het land wordt doorkruist door vele grote en kleinere rivieren. Gaat jouw hart sneller gaat kloppen van watersport? Dan kom je in Frankrijk wel aan je trekken. Neem bijvoorbeeld de Dordogne regio die is vernoemd naar de rivier die in de Monts Dore ontspringt . In de zomermaanden kun je hier het beste naartoe gaan om te kanoŽn of te kajakken en ook voor een spannende raftervaring kun je in dit gebied terecht. De Middellandse Zee biedt nog meer mogelijkheden voor de waterratten onder ons. Je leest het al: Frankrijk zit vol met activiteiten.

BELEEF EN ONTDEK MIDDEN FRANKRIJK

Onder het Franse Orleans, in het midden van Frankrijk, vind je een bijzonder gebied waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Voor gezinnen, vriendengroepen en andere gezelschappen die op zoek zijn naar een actieve vakantiebestemming is Chaumont-sur-Tharonne een echte aanrader. Dit gebied is nog niet echt ontdekt door grote hordes toeristen en daarom is het juist des te leuker om een bezoek te brengen aan deze bestemming. Met zo'n 1.150 inwoners is Chaumont-sur-Tharonne een leuk Frans dorpje. Je hoeft je op geen enkel moment te vervelen want in het dorpje is van alles te ontdekken. Bovendien leent deze omgeving zich perfect voor een heerlijke fietstocht of een fijne wandeling. En mocht je behoefte hebben aan een grote stad dan ligt Orleans op een goed te bereizen afstand.

Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in deze omgeving. Wanneer je voor een hele bijzondere locatie wilt kiezen is een overnachting in een heus kasteel aan te raden. Chateau de l'Epilly is een bijzondere bestemming en vanuit hier ontdek je de bijzondere omgeving prima. Mocht je nu met een gezin of vriendengroep komen en ben je van plan om lekker veel te doen tijdens je vakantie dan is een overnachting op Bungalowpark Hauts de Bruyeres een aanrader. Vanuit dit bungalowpark ga je kanoën, waag je je aan het klimparcours of ga je met het hele gezin paintballen. Mocht het even slecht weer zijn dan is er nog geen man over boord want er zijn voldoende overdekte activiteiten. Maak tijdens het boeken gebruik van de Centerparcs korting en geniet van die heerlijke, actieve vakantie!

Tenslotte nog 2 tips voor vakanties in midden Frankrijk: Vakantiehuizen Frankrijk en Vakantie Frankrijk